GOTLAND - mitt i Östersjön - i årtusenden en mötesplats för människor, kultur och handel. Där, i Visby för att vara lite mer precis, har jag centrum i min dagliga verksamhet. Som frilansande fotograf i detta turistparadis är det väl knappast någon överraskning att jag tagit en och annan bild för att locka till ett besök här. Att det inte är det enda jag hunnit med hoppas jag framgår av bilderna här på hemsidan.

Fyrtio år har snart gått sedan jag gjorde mina första avtryck. Kodak Brownie hette kameran om jag inte minns helt fel. De första egenhändigt gjorda kopiorna tonade så småningom fram på ett magiskt sätt i ett tillfälligt riggat labb i köket. De första egna stapplande stegen i fotografins värld följdes sedan av praktik på en porträttateljé i Visby, fotoskola i Göteborg, jobb inom beställningsfilmbranschen, fristående kurser, jobb som reprofotograf med mera.

Adress
Telefon

Mobil

E-post

Fotograf Roland Hejdström

Färjeleden 5 i

621 58 VISBY


0498-279997

0705-279997

roland@hejdstrom.com   

möten – utmaningar– spänning – utveckling – kul – problemlösning

Några, i mitt tycke, goda skäl för att jag håller på med det jag gör

Här hittar du migKarta.html
Skicka e-brev till mig

Jobbar idag som frilansfotograf på heltid och mestadels arbetar jag med stillbilder men från och till även med rörlig bild. Fotografi, i varierande form, har varit en del av mitt liv under många år. Det har tagit mig från lådkameran och det svartvita mörkrummet till dagens moderna, digitaliserade bildproduktion. En i mitt tycke mycket spännande utveckling, där verktygen har revolutionerats men där den viktigaste drivkraften fortfarande är densamma - lusten och viljan att skapa bra bilder! Trots rätt många år som fotograf känner jag fortfarande en barnslig glädje när bilden “sitter där” och kanske är det just det som är skälet att fortsätta. I en värld full av ännu inte tagna bilder finns många anledningar att hitta nya vägar, göra lärorika möten och ständigt försöka se på omvärlden med andra ögon.